Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest wt paź 16, 2018 12:24 am



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
 Porady komputerowe 
Autor Wiadomość
Post Re: Porady komputerowe
A normalnie działa. Problemy się zaczynają, jak na kompie jest śmietnik, albo jak z siecią coś jest nie tak.

Ja zwykle lecę na dwie przeglądarki, bo często jest tak, że - zwłaszcza przy adminowaniu - na jednej sprawdzam efekty tego co robię na drugiej. I chyba już wyrosłam z widgetów, toolbarów i innych, kiedyś to doinstalowywałam jak szalona, teraz mam raptem coś do downloadowania, startuję zawsze z jednej strony startowej i tylko ulubione mam tak uporządkowane, żeby nie szukać niczego, co mi może być potrzebne.

Double, raczej nie wywalisz. Sprawdź, co Ci tak zjada moc procesora przez menedżer zadań. Inna sprawa, że są strony przystosowane do pracy głównie z jedną, a dopiero potem z innymi przeglądarkami.


pt lip 17, 2009 11:55 am
Grupa trzymająca władzę
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm
Posty: 24905
Lokalizacja: Za Wielka Woda
Post Re: Porady komputerowe
agnes_adv pisze:
a jestem ciekawa jak to szybko bedzie dzialalo po zainstalowaniu tych wszystkich dodatkow

a przetestuje i ci powiem :)

_________________
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"zycie jest za krotkie by zyc byle jak..."
* * *
"Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/


pt lip 17, 2009 2:27 pm
Wyświetl profil WWW
Post Re: Porady komputerowe
Nie podpowiedzcie przyzwoity on-line słownik z polskiego na rosyjski?


śr sie 12, 2009 2:14 pm
Szajkowiec

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:28 pm
Posty: 7560
Post Re: Porady komputerowe
Dluzsze teksty najszybciej chyba googlem
http://translate.google.ru/#

_________________
"Tread softly... because you tread on my dreams."


śr sie 12, 2009 2:36 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz wrz 07, 2008 8:30 am
Posty: 1987
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka
Post Re: Porady komputerowe
Oto jak wywalić śledzika na naszej klasie:


Firefox

1) pobieramy plugin: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2108

2) instalujemy

3) w Firefoxie wybieramy 'Narzędzia' -> 'Dodatki' i zaznaczamy zakladke 'Style'

4) klikamy na 'Stwórz nowy styl' w prawym dolnym rogu

5) nadajemy mu nazwę i etykietę wedle własnego widzimisię

6) w dużym polu tekstowym wpisujemy:

Kod:
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

@-moz-document url("http://nasza-klasa.pl/") {

}

#sledzik_box{display:none;}

7) wciskamy 'zapisz' i gotowe - śledzik bye bye

_________________
Obrazek


pt wrz 18, 2009 6:38 pm
Wyświetl profil WWW
Post Re: Porady komputerowe
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/nie_taki_sledzik_straszny_jak_naiwnosc_ludzka_109711-2--1-a.html

Pewnie 90% osób nawet nie wie o co chodzi...


pt wrz 18, 2009 6:58 pm
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz kwie 29, 2007 5:56 pm
Posty: 15495
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Re: Porady komputerowe
sluchajcie, mam pytanie jako laik.

o ile pamietam bylo mowione, ze jako ze vista jest skopana i Microsoft sobie z tego zdaje sprawe, to po wyjsciu Windows 7 ci co maja legalnie zakupiona Viste, beda mogli za darmo sobie zrobic upgrade do windows 7.

windows 7 wlasnie wyszedl.

wie ktos moze jak to jest? faktycznie jak ktos ma zasmarkana viste legalna (ja mam, kupiona razem z kompem) to moze sie tego badziewia pozbyc? to dotyczy wszystkich uzytkownikow? bo na wikipedii wlasnie przeczytalam ze ci co kupili viste po 26 czerwca moga. a ci co wczesniej to juz nie?? i tam tez jest ze ci co maja ta wersje basic to nie moga. a gdzies indziej czytalam ze wszyscy moga, juz nie pamietam gdzie.

wiec generalnie sie pogubilam i zdurnialam i bardzo prosze niech mnie ktos oswieci, najlepiej lopatologicznie [-o<

_________________
Abonent niedostępny być może do odwołania.


pt paź 23, 2009 6:44 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:28 pm
Posty: 7560
Post Re: Porady komputerowe
Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, ze mozna zrobic upgrade z Visty do Windowsa 7, jak sie zakupilo kompa z Vista po 26 czerwca 2009 i nie byla to Vista Home Basic.

_________________
"Tread softly... because you tread on my dreams."


pt paź 23, 2009 6:51 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: Porady komputerowe
Z tego co wiem, to updatu nie można zrobić z wersji Home.
Uczelnie wyższe często uczestniczą w programie MSDNAA z którego możesz dostać Windows za darmo - sprawdź, czy twoja nie uczestniczy.

_________________
Obrazek


pt paź 23, 2009 7:01 pm
Wyświetl profil WWW
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz kwie 29, 2007 5:56 pm
Posty: 15495
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Re: Porady komputerowe
na kompie mam nalepke ze "windows vista basic" :? i kupiony w listopadzie ub roku :?

Pumex pisze:
Uczelnie wyższe często uczestniczą w programie MSDNAA z którego możesz dostać Windows za darmo - sprawdź, czy twoja nie uczestniczy.


uczestniczy. nie ma windowsa siodemki po pl, jest tylko po ang. nie wiem czy chce po ang #-o

_________________
Abonent niedostępny być może do odwołania.


pt paź 23, 2009 7:48 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:28 pm
Posty: 7560
Post Re: Porady komputerowe
Ja bym chciala. :smile:
Zreszta w pracy i tak mam. :wink: Ale zanim przejdziemy na Windowsa 7 na pewno minie jeszcze sporo czasu. Nie wszyscy sie nawet juz przesiedli na Viste i Office'a 2007. :smile:

_________________
"Tread softly... because you tread on my dreams."


pt paź 23, 2009 7:54 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: Porady komputerowe
Co za róźnica? I tak pamietasz co klikać :D
Ostatnio zainstalowałem przez przypadek system po ang i nawet nie zauważyłem :)

_________________
Obrazek


pt paź 23, 2009 8:06 pm
Wyświetl profil WWW
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz kwie 29, 2007 5:56 pm
Posty: 15495
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Re: Porady komputerowe
ja nie chce z tego wzgledu, ze i tak jestem matol komputerowy, i boje sie ze w przypadku jakichs skomplikowanszych operacji tudziez awarii jak sie to moje matolstwo nalozy z bardzo niedoskonala znajomoscia angielskiego, to sie to moze zle skonczyc :oops: jakies tam programy po ang moge miec i sobie z nimi radze bez wiekszych problemow, ale system operacyjny... no boje sie i juz.

na viste i office 2007 jestem przesiadnieta od prawie roku, z office'm po poczatkowych ciezkich bluzgach sie pogodzilam, na viste klne rowno caly czas i od poczatku kombinuje jak by tu sie jej pozbyc :evil:

w tym tyg np zaczelo mi sie robic cos takiego, ze znika mi adobe reader. normalnie mialam zainstalowany, ktoregos razu pobralam opis cw na laborki i chcialam otworzyc - i mi pokazuje ze plik nieznanego typu. zdebialam, zaczelam kombinowac, patrze w liste programow - nie mam adobe readera! :shock: zainstalowalam, dzialalo normalnie dopoki nie wylaczylam kompa. wlaczylam nastepnego dnia - i znowu nie mialam tego programu!! :shock: 2 razy pod rzad mi sie zdarzylo, w srode i wczoraj. dzisiaj dziala normalnie. nie mam zielonego pojecia czemu tak sie zrobilo, i czy kiedys jeszcze sie zrobi oraz jaki jeszcze program mi moze zniknac #-o

w wakacje z kolei sam sie resetowal od czasu do czasu, bywalo ze pare razy dziennie. niezaleznie od tego czy akurat cos na nim robilam, czy nie. i czasem po tym resecie odpalal sie dopiero przy uzyciu narzedzia do uruchamiania systemu. jaka byla przyczyna diabli wiedza. ojciec go wzial do swoich informatykow do firmy (naprawde dobrzy informatycy), jak uslyszeli ze vista to zrobili krok do tylu... ostatecznie cos w nim porobili, nie doszli do przyczyny, zdaje sie ze popoprawiali pare mozliwych przyczyn na slepo - i jest spokoj. ale czy trafili, czy akurat komp uznal ze moze samoistnie ozdrowiec - tego nie wiem i sie nie dowiem. jak rowniez tego czy znowu mu nie zacznie odbijac #-o

no i vista jest bardzo grymasna jesli idzie o podlaczanie jakichkolwiek innych sprzetow. np pendrive'y - czasem zdarza sie tak, ze na innych kompach chodza bez problemu, a u mnie z nich da sie owszem zgrac, natomiast jak chce zgrac NA pena - to mi sie komp wiesza i to tak na amen, ze musze resetowac bo nawet ctrl+alt+del nie pomaga :? z mp4 tez jest cyrk, z dwoma innymi laptopami wspolpracuje bez zarzutu (na XP), a z moim w zaleznosci od humoru, wiesza sie albo nie. i to niezaleznie czy chce zgrac na mp4, czy z mp4.

wczesniej iles lat mialam XP, i zadne takie kwiatki mi sie nie dzialy. a na tym badziewiu ciagle cos :? juz mam naprawde serdecznie dosc :?

_________________
Abonent niedostępny być może do odwołania.


pt paź 23, 2009 8:11 pm
Wyświetl profil
Grupa trzymająca władzę
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm
Posty: 24905
Lokalizacja: Za Wielka Woda
Post Re: Porady komputerowe
agnes pisze:
Nie wszyscy sie nawet juz przesiedli na Viste

a po co sie maja przesiadac skoro wiadomo ze to smieci sa? #-o

_________________
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"zycie jest za krotkie by zyc byle jak..."
* * *
"Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/


pt paź 23, 2009 8:40 pm
Wyświetl profil WWW
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdańsk
Post Re: Porady komputerowe
Jak dla mnie używanie 8 letniego systemu to idiotyzm, ale jak nie chcesz Visty, to nie możesz sobie ściagnac z MSDNAA XP PL? U mnie jest dostępny.

_________________
Obrazek


pt paź 23, 2009 8:57 pm
Wyświetl profil WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF. sem pozycjonowanie stron seo phpbb3 styles