Po polsku, nie po polskiemu :)
Autor |
Wiadomość |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
 Re: Po polsku, nie po polskiemu :)
bo masz wprawę 
|
pn sty 23, 2012 8:52 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
tez masz tesciowa 
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
pn sty 23, 2012 9:06 pm |
|
 |
Rejestracja: wt mar 15, 2011 6:27 pm Posty: 502 Lokalizacja: Warszawa
|
_________________ Veritas temporis filia est
|
pn sty 23, 2012 11:42 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
skoro na filologię polską wybierają się ludzie z zaświadczeniem o dysleksji....
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
wt sty 24, 2012 9:06 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:29 pm Posty: 3238 Lokalizacja: Gdańsk
|
Ja mam wyższe wykształcenie i robię błędy ortograficzne (mamy z ortografią pakt o nieagresji) więc uważam że jedno z drugim nie ma aż takiego powiązania, natomiast trudno mi zrozumieć, kiedy człowiek z wyższym wykształceniem nie potrafi sklecić paru zdań do kupy z sensem czy nie rozumie czytanego tekstu.
wt sty 24, 2012 2:38 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
ortografia swoja droga, a taka np. dysleksja ma rozne formy, dotyczyc moze i dzialki czytania ze zrozumieniem. natomiast jak taka osoba w takim razie skonczyc mogla studia?? nie bardzo wiem jak to dziala w PL szczerze mowiac, bo za moich czasow szkolnych ludzi z dysleksja w calej szkole mozna bylo na palcach jednej reki policzyc. tzn takich ludzi z "papierkiem" potwierdzajacym. natomiast wiem ze tu zaswiadczenie nie zalatwia sprawy. nie ma tak, ze sie ma papierek i swiety spokoj. sa poradnie, dzieciaki ucza sie sposobow radzenia sobie z problemem, ucza sie czytac i pisac itd. od nowa, tak zeby do nich to docieralo. i wtedy owszem, to ciagle jest osoba z potwierdzona dysleksja(na ktora przeprowadza sie cala game testow), tylko ze ona na zewnatrz sie nie objawia w zaden sposob.
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
wt sty 24, 2012 3:25 pm |
|
 |
Rejestracja: wt mar 15, 2011 6:27 pm Posty: 502 Lokalizacja: Warszawa
|
U nas , TERAZ ---- Papierek=papierki (kolorowe z nadrukiem NBP).
_________________ Veritas temporis filia est
|
wt sty 24, 2012 6:05 pm |
|
|