Autor |
Wiadomość |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:29 pm Posty: 3238 Lokalizacja: Gdańsk
|
Finetko twój pomysł choć szlachetny nie jest chyba najlepszy. Jeśli ktoś nie robił spisów to zamiast się podpisywać pod twoimi niech zrobi ilustrację do którejś z książek bądź ulubionych sytuacji lub postaci
sob sty 20, 2007 9:28 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Wydaje mi sie, ze Finetce chodzilo o to, by ktos zrobil ktorys z jej spisow jeszcze raz, po swojemu. 
_________________ "Tread softly... because you tread on my dreams."
|
sob sty 20, 2007 9:31 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
Ola poprawki zrobione.
Właśnie, tak jak Agnes pisze, jakby ktoś chciał to może zrobić coś co ja już zrobiłam i będą 2 wersje, a co. 
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
ndz sty 21, 2007 3:36 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Jak ktoś ciekaw to Chaberek zrobiła spis postaci, który poczytać można tutaj: KLIK KLIK
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
wt sty 23, 2007 4:21 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: ndz paź 08, 2006 5:13 pm Posty: 10649 Lokalizacja: Chrzanów
|
|
wt sty 23, 2007 4:31 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Całkiem ciekawie Ci wyszło. 
|
wt sty 23, 2007 4:34 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: ndz paź 08, 2006 5:13 pm Posty: 10649 Lokalizacja: Chrzanów
|
No dziękuję, hihihiiiiii, sama sie dobrze bawiłam, jak pisałam.
|
wt sty 23, 2007 4:48 pm |
|
 |
Tessa
|
|
wt sty 23, 2007 4:49 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: ndz sie 27, 2006 10:21 am Posty: 12583 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
|
ok, zakończyłam spis doskarbów, ale jutro prześlę, bo nie mam dostępu do kompa, w tej chwili, tylko do laptopa.
_________________ "Patrzeć prosto w Twoje oczy, to jak patrzeć prosto w słońce..."
http://www.jaroslawkozlowski.com Fotografia ślubna
|
czw sty 25, 2007 11:08 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Ważne, że gotowy. 
|
pt sty 26, 2007 4:45 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt wrz 05, 2006 11:06 pm Posty: 3676 Lokalizacja: Tychy
|
moj prawie - powinien byc w poniedzialek:)
_________________ Więcej osiągniesz z pomocą miłych stów i pistoletu, niż używając tylko miłych słów. [Al Capone]
|
pt sty 26, 2007 4:49 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
prosz Zbieg okolicznosci możecie ingerowac i sugerowac zmiany 
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
pt sty 26, 2007 8:10 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Wrzyciłam na bloga 2 spisy: Zbieg okoliczności KLIK i Skarby KLIK
|
sob sty 27, 2007 3:57 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt wrz 05, 2006 11:06 pm Posty: 3676 Lokalizacja: Tychy
|
Sie poddaje!!! Mialam zrobic spis do bariery, oto co mi wyszlo - poprawcie co trzeba, bo caly czas mi sie wydaje ze nie jest dobry:
Kasia Lichnicka - hrabina - bohaterka główna, niewiasta w powżnym wieku lat dwudziestu pięciu, posiadająca od dzieciństwa nadmiar energii i wigoru
Roman - służący, opiekun i towarzysz Kasi, zawsze służy jej pomocą i ratuje z tarapatów
Ojciec nieboszczyk - nieżyjący już ojciec Kasi pochwalający skrycie jej wszelkie wybryki i zupełnie jawnie wpajający jej wiedzę absolutnie niestosowną dla jej płci i pozycji, głęboko wierzący w nieograniczoność ludzkiej pomysłowości
Pan Desplain - paryski prawnik Kasi, a wcześniej jej pradziadka
Pan Jurkiewicz - polski prawnik Kasi
Gaston de Montpasac - reprezentant wymierającego gatunku mężczyzn doskonałych
Armand Guilaume vel de Retal - osobnik o urodziwej powierzchowności i mało pociągającym wnętrzu
Ewa Borkowska - przyjaciółka Kasi
Karol Borkowski - mąż Ewy
Philip Villon - lekarz obdarzony psim węchem i nadludzką intuicją, znajomy z Trouville
Hrabia - pradziad Kasi, po którym odziedziczyła liczne dobra we Francji
Luiza Lerat - podpora starości hrabiego
Paul Renaudin - sekretarz generalny spółki wyścigowej odziedziczonej przez Kasię
panna Cecylia Chodaczkówna - daleka powinowata Kasi, rezydentka w Sękocinie, jednostka mało konfliktowa i wielce przydatna
Klara Tańska - baronowa - sąsiadka Kasi, kobieta wielkich namiętności, uwielbiająca nowinki, plotki i przystojnych mężczyzn - niekoniecznie w tej kolejności
Monika Tańska - prawnuczka Klary i godna jej następczyni, przyjaciółka Kasi
Zuzia - pokojówka Kasi
Florentyna, Mączewska, Siwińska - gospodynie Kasi
Siwiński - ogrodnik w domu Kasi, mąż Siwińskiej
Martin Beck - zarządca stajni
Ok. Wydaje mi sie ze to wszyscy, a nawet za duzo. Problem mialam z Armandem - bo jak go wpisac - de Retal, Guilaume, oba czy tez samo imie.
Poprawiajcie dowoli - wszelkie uwagi mile widziane
_________________ Więcej osiągniesz z pomocą miłych stów i pistoletu, niż używając tylko miłych słów. [Al Capone]
|
śr lut 07, 2007 7:42 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: ndz sie 27, 2006 10:21 am Posty: 12583 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
|
jak dla mnie może być  nawet bardzo może być 
_________________ "Patrzeć prosto w Twoje oczy, to jak patrzeć prosto w słońce..."
http://www.jaroslawkozlowski.com Fotografia ślubna
|
śr lut 07, 2007 7:44 pm |
|
|