Autor |
Wiadomość |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
 Krwawa zemsta
Nowa książka już jest, a więc pora na nowy wątek. Przeczytałam dopiero 1/4 powieści, ale już mi się podoba, choć wspominana we fragmencie Kręcidupcia nieco mnie wkurza i kogoś mi przypomina z innej książki. Pewien mąż powinien dostać w łeb, a co do Majki i Dominika to kogoś mi przypominają  (pomijając zawód męża). Reszta wrażeń po przeczytaniu.
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
śr sie 22, 2012 2:55 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:34 pm Posty: 4007 Lokalizacja: Żnin
|
 Re: Krwawa zemsta
ooo, zachęcająco
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
Nogą o bruk i palcami o blat, wystukuję głośno każdy takt..."
|
śr sie 22, 2012 2:58 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
Ja właśnie zaczynam. Dostałam tez słuchowisko do wyboru. Zapomniałam jakie mam i wzięłam Boczne drogi. Które już mam. Ktoś chce zatem?
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
śr sie 22, 2012 8:11 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
Ja się mogę na Muchę wymienić
|
śr sie 22, 2012 8:57 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Muchę mam. Mogę ci tak po prostu przesłać te Boczne drogi 
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
czw sie 23, 2012 10:04 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
eee nie rób sobie kłopotu
|
czw sie 23, 2012 10:42 am |
|
 |
Bezlitosny admin
|
no co ty, jaki kłopot. Jak chcesz, to ci wyślę. A wracając do książki - zaledwie kilka stron udało mi się wczoraj przeczytać, ale już mi się nie podoba  Niestety, styl JCh z ostatnich lat jest nie do przetrawienia. Okropne dialogi.
|
czw sie 23, 2012 11:06 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:26 pm Posty: 3853 Lokalizacja: Bydgoszcz
|
ojojoj.... czekam na kolejne wrażenia. Ja niestety póki co nie mogę kupić, bo rok szkolny za pasem i inne książki są ważniejsze, ale pewnie pod koniec września nabędę.
_________________ Jak pięknym bywa człowiek, gdy do przebaczenia głowę chyli.
W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta.
|
czw sie 23, 2012 12:21 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Wczoraj skończyłam, nie zmieniłam zdania, podoba mi się nadal.  Styl, jak wspomina Legs, nie taki jak kiedyś, ale mi to nie przeszkadza. Książka miejscami zabawna (Danuta w szpitalu, Zygmunt ma budowie).  A Majka i Dominik to wypisz wymaluj autorka i jej mąż tuż przed rozwodem (poza kilkoma szczegółami). Powieść dużo lepsza niż poprzednia (Gwałt).
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
pt sie 24, 2012 3:52 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Bycie lepszą książką od Gwałtu to żaden wyczyn 
|
sob sie 25, 2012 7:35 am |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Legs pisze: Bycie lepszą książką od Gwałtu to żaden wyczyn  A kto mówi o wyczynie? Po prostu 'Krwawa zemsta' bardziej mi przypadła do gustu niż 'Gwałt' i tyle. Oceniam książki w prosty sposób: podoba mi się, lub i nie.
|
sob sie 25, 2012 3:06 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
ach, ach! zapomniałam donieść, że wczoraj skończyłam  Faktycznie, można o niej powiedzieć, że lepsza od Gwałtu  Nie no, nie taka zła, aczkolwiek ilość zdrobnień na zdanie jest przytłaczająca. Oraz gadanie jakimś kodem, dla mnie niezrozumiałym. Główna historia nawet niezła, mocno podparta autobiograficznymi wątkami z dopisanym happy endem.
|
pn sie 27, 2012 9:42 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:34 pm Posty: 4007 Lokalizacja: Żnin
|
a w mojej wsi ciągle nie ma...
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
Nogą o bruk i palcami o blat, wystukuję głośno każdy takt..."
|
pn sie 27, 2012 4:00 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Zaczęłam czytać. Fabuła wydaje się być całkiem interesująca. Za to język i styl okropny, czytam powoli, bo inaczej prawie nic nie rozumiem. Nie spodobało mi się pewne zdanie z początku o bracie z wodogłowiem. Oraz Kręciducia. Co to w ogóle za nazwa! Mnie nie przechodzi przez gardło. ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
_________________ "Tread softly... because you tread on my dreams."
|
śr sie 29, 2012 10:42 am |
|
 |
Bezlitosny admin
|
fakt, z tym wodogłowiem też mnie ruszyło. Potem jeszcze standardowe nawiązanie do zboczeńców - gejów.
|
śr sie 29, 2012 10:58 am |
|
|