Rozmowy o pracy licencjackiej nt. JCh
Autor |
Wiadomość |
kamun
|
 Rozmowy o pracy licencjackiej nt. JCh
Dziękuję za współpracę związaną z pracą licencjacką. Mam nadzieje, że nie zawiodłam czytelników. Wszelką krytykę przyjmę z pokorą. Rozpoczynam aktywne uczestnictwo w forum  Miło mi powitać ...
|
pn cze 30, 2008 7:22 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: pt lis 09, 2007 5:09 pm Posty: 4045 Lokalizacja: lublin
|
witam serdecznie 
_________________ -To już nie chcesz rozbebeszać worków?-wyzłośliwiła się słodko Alicja.
|
wt lip 01, 2008 5:45 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: ndz paź 08, 2006 5:13 pm Posty: 10649 Lokalizacja: Chrzanów
|
Widzę, że Autorka działa też przez prace licencjackie... Witamy!!!
|
wt lip 01, 2008 6:13 am |
|
 |
Kai
|
Jak miło - witamy 
|
wt lip 01, 2008 6:23 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:34 pm Posty: 4007 Lokalizacja: Żnin
|
kamun pisze: Rozpoczynam aktywne uczestnictwo
to jest obietnica złozona, widzicie?!
witamy
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
Nogą o bruk i palcami o blat, wystukuję głośno każdy takt..."
|
wt lip 01, 2008 6:02 pm |
|
 |
Kai
|
Jawna.
Będziemy egzekwować.
Ale czy ktoś mi przybliży, o co chodzi? Bo jestem jakoś zielona ostatnio.
|
wt lip 01, 2008 6:03 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:34 pm Posty: 4007 Lokalizacja: Żnin
|
na "głównej" jest link do tej pracy
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
Nogą o bruk i palcami o blat, wystukuję głośno każdy takt..."
|
wt lip 01, 2008 6:07 pm |
|
 |
Kai
|
 Re: Podziękowania i let's play
kamun pisze: Dziękuję za współpracę związaną z pracą licencjacką. Mam nadzieje, że nie zawiodłam czytelników. Wszelką krytykę przyjmę z pokorą. Rozpoczynam aktywne uczestnictwo w forum  Miło mi powitać ...
To tu masz krytykę:
http://forum.chmielewska.pl/viewtopic.php?t=452
Ktoś Cię chyba nie lubi - przejrzałam pracę. Masz dwa błędy w wyrazach obcych, 3-4 ortograficzne (typu razem/osobno) i zmieniłabym polożenie kilku przecinków. Dwa razy zamiast "owej" jest "ów" widocznie nie wyłączyłaś autokorekty Worda.
Ogólnie nie nazwałabym tego "żenującą ilością". Więcej można spotkać w przeciętnej gazecie.
A zawartość bardzo ciekawa.
Natomiast nie przepadam za osobami, które rejestrują się wyłącznie po to, aby komuś nawrzucać, oraz piszą z capsem.
|
wt lip 08, 2008 9:25 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm Posty: 2021 Lokalizacja: Gdańsk
|
Posty przeniesione z http://forum.chmielewska.pl/viewtopic.php?p=85132
Aniam121212 pisze: Niestety w pracy są tak żenujące błędy ortograficzne i językowe, że nie powinna być prezentowana na tej stronie. Przynosi ujmę Pani Joannie. pozdrawiam, AniaM betka pisze: Eee a moze by tak popoprawic..No mam nadzieję, ze ona tego nie przeczyta bo ja zwyczajnie trafi szlag!  Kai pisze: Betka, ja to czytałam. Doliczyłam się paru błędów, ale nie ma ich aż tak wiele. Jest to do poprawienia oczywiście. A swoje zdanie wyraziłam w wątku kamun.
W sumie mogłabym nawet pomóc przy poprawianiu, ale w dalszym ciągu nie widzę powodu do aż takiego zamieszania.
Też dopatrzyłem się kilku błędów, ale bez przesady
Kamun, jeśli będziesz chciała coś poprawić, to wyślij mi potem poprawioną wersję na maila, to podmienię na serwerze 
wt lip 08, 2008 11:13 am |
|
 |
Kai
|
To ja tylko na szybko:
nie "mistery" a "mystery"
nie "fou pas" a "faux pas".
Resztę na pewno potrafisz poprawić sama
Aaaa, i jak poprzednią stronę zakończysz ctrl+Enter, to nigdy Ci się nie rozlezie, tzn nie wejdzie początek następnej na koniec poprzedniej.
|
wt lip 08, 2008 11:21 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:26 pm Posty: 4447 Lokalizacja: Łagiewniki nie święte!
|
O teraz tak! A niech to...Jakos wlazłam 
_________________ co nas nie zabije to wzmocni!
|
wt lip 08, 2008 1:49 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
Kai pisze: jak poprzednią stronę zakończysz ctrl+Enter, to nigdy Ci się nie rozlezie, tzn nie wejdzie początek następnej na koniec poprzedniej.
gdzies ty byla kobito jak ja pisalam moja magisterke he? 
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
śr lip 09, 2008 1:10 am |
|
 |
Kai
|
serdunio pisze: Kai pisze: jak poprzednią stronę zakończysz ctrl+Enter, to nigdy Ci się nie rozlezie, tzn nie wejdzie początek następnej na koniec poprzedniej. gdzies ty byla kobito jak ja pisalam moja magisterke he? 
We własnej skórze, tylko oczy mi było widać
Ale jeśli potrzebujecie pomocy z Worda, (a po przypomnieniu sobie także z WordPerfecta, ChWritera i paru innych  ) to służę.
|
śr lip 09, 2008 6:14 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt wrz 12, 2006 10:50 am Posty: 2479 Lokalizacja: Racibórz
|
kamun pisze: Rozpoczynam aktywne uczestnictwo w forum
coś Ci nie idzie
Praca jest ok, tzn. początek mi się podoba, niech Cię nie martwi głos jednej osoby, która po pojawieniu się tylko po to, żeby Ci nawrzucać znikła.
Ostatnio zmieniony sob lip 12, 2008 11:50 am przez konopika, łącznie zmieniany 1 raz
|
czw lip 10, 2008 8:20 am |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
Mnie się niestety nie podobało.
Mam takie zarzuty:
1) opis wyglądu - zapomniałaś o nogach. Włosy i nogi to była podstawa, przewijająca się przez niemal wszystkie ksiażki
2) mylisz postać literacką z postacią rzeczywistą. To "prawdziwa" Joanna Chmielewska była zapraszana na kongresy i to nie do Australii, a do Kanady.
3) JCh nie gra/grała na giełdzie
4) przede wszystkim, nie była ŻONATA!
5) parę błędów ort.
6) opierasz całą swoją pracę na dwóch, góra trzech książkach. Ona naprawdę napisała ich więcej. W końcówce pojawiają się jakieś 4 czy 5, ale cała praca jest oparta na "Dwóch nogach.." i "Bułgarskim bloczku"
może i racja, że czepiam się, bo ksiązki znam na wylot, więc mnie razi każdy szczegół, ale wydaje mi się, że ktoś, kto nie zna zbyt dobrze jej twórczości nie zabierałby się za taką pracę...
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
czw lip 10, 2008 9:42 am |
|
|