Autor |
Wiadomość |
Szajkowiec
Rejestracja: wt wrz 05, 2006 11:06 pm Posty: 3676 Lokalizacja: Tychy
|
 Re: Byczki w pomidorach
No to czytam.... Na stronie 11 mnie zniesmaczylo, ale zupelnie leciutko, za to zaraz potem na 12 rozesmialam sie na glos - moze nie bylo sie czego tak bac?  Ktos cos mowil o literowkach?? Co to jest: dwadziestu???
_________________ Więcej osiągniesz z pomocą miłych stów i pistoletu, niż używając tylko miłych słów. [Al Capone]
|
pt maja 14, 2010 8:13 am |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
o, przeoczyłam. Pewnie dwudziestu?
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
pt maja 14, 2010 8:26 am |
|
 |
Szajkowiec
|
A pewnie ze dwudziestu - korektor sie nie sprawil  - mnie osobiscie to po oczach bije - kijem bejsbolowym 
_________________ Więcej osiągniesz z pomocą miłych stów i pistoletu, niż używając tylko miłych słów. [Al Capone]
|
pt maja 14, 2010 8:31 am |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: ndz sie 27, 2006 10:21 am Posty: 12583 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
|
nie cierrrpię literówek w książkach  też mnie po oczach biją a ja jeszcze "Byczków..." nie mam i wcale mi nie spieszno kupować  na razie fajnie się czyta wasze opinie 
_________________ "Patrzeć prosto w Twoje oczy, to jak patrzeć prosto w słońce..."
http://www.jaroslawkozlowski.com Fotografia ślubna
|
pt maja 14, 2010 9:17 am |
|
 |
Szajkowiec
|
Tez mi sie opinie fajnie czytalo  Łom kielbasy to ile kilo? Bo ja nie wiem
|
pt maja 14, 2010 9:19 am |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: ndz sie 27, 2006 10:21 am Posty: 12583 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
|
no łom, no... chyba dużo 
_________________ "Patrzeć prosto w Twoje oczy, to jak patrzeć prosto w słońce..."
http://www.jaroslawkozlowski.com Fotografia ślubna
|
pt maja 14, 2010 9:25 am |
|
 |
Szajkowiec
|
Dzieki za wytlumaczenie 
|
pt maja 14, 2010 9:47 am |
|
 |
Szajkowiec
|
Cytuj: mnie osobiscie to po oczach bije - kijem bejsbolowym
Ja raczej nie zauwazam literowek, ale w Byczkach znalazlam kilka tzn. ze musi ich byc naprawde sporo.
_________________ "Tread softly... because you tread on my dreams."
|
pt maja 14, 2010 9:54 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: ndz kwie 29, 2007 5:56 pm Posty: 15495 Lokalizacja: Wielkopolska
|
literowki tez mnie po oczach bily.
_________________ Abonent niedostępny być może do odwołania.
|
pt maja 14, 2010 5:31 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
Nie znoszę literówek. Wrrrr..... W tej książce Noszczyńskiej (co to o niej w teraz czytam pisałam) aż się od nich roi. I w ogóle wyrazy poprzestawiane. A za Byczki nie wiem kiedy się zabiorę.
|
pt maja 14, 2010 7:43 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Jestem na 160 - trupow jak juz bylo wspomniane jeszcze nie ma i ogolnie malo kryminanie, ale mi sie podoba 
|
sob maja 15, 2010 8:13 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:33 pm Posty: 1268 Lokalizacja: Wielkopolska
|
Z tego wszystkiego zapomniałam zupełnie o Byczkach, w centrum handlowym w boksie z prasą zobaczyłam ładnie wyeksponowane na promocji, od razu kupiłam, przeczytałam w dwie doby głównie zarywając noce (sama nie wiem jakim cudem, ale dla Chmielewskiej wszystko, zresztą nie mogłam się oderwać) i podobało mnie się!!!!!!!  Aczkolwiek mam trochę krytycznych uwag, ale to może później. A literówkę znalazłam jedną tylko, gdzieś tam na początku, resztę mogłam przeoczyć, bo ja tę książkę dosłownie połknęłam 
_________________ Moment, w którym uwierzysz, że posiadłeś coś na własność, na zawsze i do końca - jest momentem w którym to tracisz.
|
pn maja 17, 2010 11:11 am |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:35 pm Posty: 19423 Lokalizacja: MUC
|
literöwke zobaczylam jedna, ale jeszcze nie skonczylam doczytam dzisiaj. Narazie fajna, nie tylko 100 a 10.000 lepsza niz porwanie, w ogöle nie ma poröwnania zreszta... Fajnie sie czyta, sa smaczki, jest Dania, jest Duo Joanna & Alicja, jest Marianek, jest Muldgaard i czego jeszcze do szeczescia potrzeba? Dobra, trup möglby byc wczesniej, ale jest ok naprawde! Mam nadzieje, ze dojdzie na tym poziomie tak do konca. Kilka razy posmialam sie (w drodze powrotnej w samochodzie) po reakcjach moich maz pytal: "i co, Chmielewska is back?" Ktos wczesniej o zmywrkach pisal, ze nie te czasy, ale akcja dzieje sie w Danii, nie mozna tego poröwnywac do komunistycznej PL w 70 latach, z tego co wiem to pierszy patent na maszyne zameldowano w 1886 (sprawdzilam  ) Jak dla mnie maszyna ma prawo bytu w ksiazce Tak w ogöle to wiek bohateröw jakos nie jest wspomniany w ksiazce, tylko tyle, ze nie sa to dzieciaki, ani herlawe staruszki a zdanie, ze Alicja przeszla na wczesniejsza emeryture jakos mi nie pasowalo, bo wrazenie mialam, ze wszyscy sa tam duzo mlodsi... PS Legs: kurka wielkie dzieki no! to Twoje jojczenie o skröciki wyraziköw spowodowalo, ze kazdy taki kwiatek walil mnie po oczach sila bejsbola i wkurzal niemilosiernie  .. i faktycznie jest tego...
_________________ Swiatem rzadza 3 zywioly: Ogien, woda i... kobieta.
|
wt maja 18, 2010 1:59 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
hehehe ale mnie tez sie podobalo! Ha! Chociaz w zasadzie wyjasnione nie zostalo dlaczego ten co zabil, to zabil, bo same nerwy to chyba malo? Ale bylo zabawnie  Zmywarki chyba w latach 60-70 byly nawet dosc popularne w UK, wiec w Dani moze tez Bardziej mnie to placenie karta zdziwilo, ale Ł. mówi, ze to mozliwe.
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
wt maja 18, 2010 2:09 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
Legs pisze: Ha! Chociaz w zasadzie wyjasnione nie zostalo dlaczego ten co zabil, to zabil, bo same nerwy to chyba malo? No, można się najwyżej domyślać przyczyny i to niekoniecznie trafnie.
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
wt maja 18, 2010 2:26 pm |
|
|