10 Muza, czyli co oglądają Chmielewszczycy ;)
Autor |
Wiadomość |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
Marga szukała tego tematu, oto i on.  Zmieniłam tytuł żeby łatwiej wpadał w oko.
Z filmów to ostatnio oglądam niektóre powtórki, czasem coś na dvd, ostatnio np E = mc2 (kawadrat), włączyłam sobie bo akurat mialam większą wolną chwlię, a gdy mam mniej to oczywiście oglądam któryś odcinek Hiacynty czyli 'Co ludzie powiedzą?' 
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
sob wrz 02, 2006 2:33 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:34 pm Posty: 4007 Lokalizacja: Żnin
|
nie wiem czy to jest ta kategoria filmów, ale...
oglądam namiętnie "Dom nie do poznania"
AAA, a ostatnio odkryłam dla siebie "Przystanek Alaska". Zastanawiam się jak on sie przede mną wcześniej uchował i nie wiem... 
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
Nogą o bruk i palcami o blat, wystukuję głośno każdy takt..."
|
sob wrz 02, 2006 9:44 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: ndz sie 27, 2006 10:21 am Posty: 12583 Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
|
ja powtórnie go odkryłam 
_________________ "Patrzeć prosto w Twoje oczy, to jak patrzeć prosto w słońce..."
http://www.jaroslawkozlowski.com Fotografia ślubna
|
sob wrz 02, 2006 9:49 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:30 pm Posty: 7095 Lokalizacja: Oleśnica
|
"Dom..." swego czasu oglądałam, Ty (czyt. Taj) jest po prostu boski 
_________________ Co zrobiłaś, żeby było inaczej?? http://www.postcrossing.com pocztówki otrzymane
|
sob wrz 02, 2006 9:53 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
oglądam "Dom..." do teraz,
jutro też jest
Przez całe wakacje był codziennie, więc prawie  wszystkie "nieobejrzane" obejrzałam
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
|
sob wrz 02, 2006 9:56 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
mnie przepadł 1 z zeszłego piatku, bo wałęsalismy się wtedy po Warszawie
_________________ Co zrobiłaś, żeby było inaczej?? http://www.postcrossing.com pocztówki otrzymane
|
sob wrz 02, 2006 9:58 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
w poniedziałek rano była powtórka z pewnością... (bo ją oglądałam)
|
sob wrz 02, 2006 10:00 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Jako ze bardzo lubie Sandre Bullock, obejrzelismy ja sobie wczoraj z M. w 'Domu nad jeziorem' (The lake house), w ktorym kolejny raz (po Speedzie) wystapila u boku Keanu Reeves'a. Musze przyznac, ze troche w tym filmie nakrecili, zamieszali czasami tak, ze musialam sie zastanawiac, czy dane wydarzenie jest mozliwe...
Film ogolnie na plus, chociaz spodziewalam sie czegos wiecej. Ale na deszczowy wieczorek w domu (nawet samotny) w sam raz.
Jednoczesnie chcialabym przestrzec przed ogladaniem 'Wzgorza maja oczy' (The hills have eyes) - szczegolnie wlasnie samotnym wieczorem. Mimo ze bardzo lubie straszne filmy i nie razi mnie widok krwi, film jest obrzydliwy! Realizatorzy mogli sobie darowac pare scen, ktore moze nie byly az tak bardzo makabryczne, ale na pewno odrazajace i zwyczajnie niesmaczne.
Z nowosci to teraz czekam na ekranizacje 'Samotnosci w sieci' (juz za pare dni!). Zachwyt ta ksiazka JLW juz dawno mi minal, ale jestem straszliwie ciekawa, jak nakrecono te nielatwe (moim zdaniem) sceny. Poza tym z przyjemnoscia obejrze sobie Cielecka i Chyre, aczkolwiek nie jestem przekonana, czy pasuja mi oni na glownych bohaterow. Ale niedlugo sie zobaczy. 
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 4:04 pm przez agnes, łącznie zmieniany 1 raz
|
ndz wrz 03, 2006 12:28 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
a ja jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch serii Hotelu Zacisze  Och, uwielbiam Cleesa, angielski humor, no i Latający Cyrk Monty Pythona..... 
|
ndz wrz 03, 2006 12:36 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:26 pm Posty: 4447 Lokalizacja: Łagiewniki nie święte!
|
 Hotel zacisze i słynny BAZYL
Dobrze, ze mi Agnes wybiła z głowy "Wzgórza mają oczy" Właśnie zamierzałam sie "naciać"
_________________ co nas nie zabije to wzmocni!
|
ndz wrz 03, 2006 4:03 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
aniazn1 pisze: w poniedziałek rano była powtórka z pewnością... (bo ją oglądałam)
Byłam w szpitalu  Wczoraj oglądałyśmy z Hanką "Co nowego u Scooby'ego" na dvd, uwielbiam Kudłatego i Scooby'ego, dwa wiecznie nienajedzone łakomczuchy 
|
ndz wrz 03, 2006 4:06 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
Hotel Zacisze lubię, ale wystarczy mi jak leci na bbc, nie mogę mieć wszystkiego bo miejsce na półkach jest ograniczone. Kupuję za to cykl z Herkulesem Poirot'em;
A te "Wzgórza mają oczy" widzialam tylko w zapowiedziach i nie wyglądalo to zachęcająco.
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
ndz wrz 03, 2006 4:09 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:35 pm Posty: 19423 Lokalizacja: MUC
|
Finetka pisze: Kupuję za to cykl z Herkulesem Poirot'em;
Ja tez! Tyle, co sie da, albo sama, albo rodzinke prosze o przywozenie. Bardzo lubie je i ta produkcja jest dobra!
W zeszlam tygodniu bylam na Miami Vice! Bylam nastawiona bardzo krytycznie, ale sie milo zaskoczylam. Choc to jest typowy film do ogladania w kinie, bo w domu nie oddaje tego feeling.
_________________ Swiatem rzadza 3 zywioly: Ogien, woda i... kobieta.
|
ndz wrz 03, 2006 4:18 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:26 pm Posty: 4447 Lokalizacja: Łagiewniki nie święte!
|
Właśnie dostałam film Lot 93 i trochę boje się go ogladac. Muszę się chyba odpowiednio nastawic. Duchowo 
_________________ co nas nie zabije to wzmocni!
|
ndz wrz 03, 2006 6:58 pm |
|
 |
Krzysiek13
|
ja tez chcialbym to obejrzec bo mnie ciekawi tylko nie wiem czy emocjonalnie dam rade obejrzec do konca
|
ndz wrz 03, 2006 6:59 pm |
|
|