Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy Dzisiaj jest wt lip 16, 2019 5:12 pm



Odpowiedz w temacie  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
 Porady komputerowe 
Autor Wiadomość
Grupa trzymająca władzę
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz sie 27, 2006 10:21 am
Posty: 12583
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Post 
aaa... to już jestem o te wiedzę mądrzejsza :)

_________________
"Patrzeć prosto w Twoje oczy, to jak patrzeć prosto w słońce..."

http://www.jaroslawkozlowski.com Fotografia ślubna


ndz lut 04, 2007 7:53 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
dplewinska pisze:
ja też chce wysłać zdjęcia ale nie wiem jak mam na płycie help deyna


Ola pisze:
może skontaktuj się (napisz priva) z którymś z naszych moderatorów w tej sprawie albo użyj programu do wklejania zdjęć

Instrukcja:
http://forum.chmielewska.pl/viewtopic.php?p=7007#7007
Mam nadzieję, że sobie poradzisz :)

_________________
Obrazek


pt cze 29, 2007 4:26 pm
Wyświetl profil WWW
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:24 pm
Posty: 1028
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Słuchajcie, Wy się znacie na komputerach, to może mi poradzicie...

Z jakiegoś powodu OE nie chce mi czytac grup dyskusyjnych... Wszystko było w porządku, aż jakiś tydzień temu najpierw nie chciało mi nic ściągać, a potem zniknęły wszystkie zasubskrybowane grupy...
Ktoś ma pomysł, co to może być i jak sobie z tym poradzić?

Nie lubię czytać grup przez googla... :-(

_________________
Karolcia

Świat jest wielki a ja malutka...


pt cze 29, 2007 6:35 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Hm, jestem we wsi i nie mam OE, ale sprawdzalas, czy w narzędzia->konta te grupy są dodane?

_________________
Obrazek


pt cze 29, 2007 6:58 pm
Wyświetl profil WWW
Grupa trzymająca władzę
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm
Posty: 24905
Lokalizacja: Za Wielka Woda
Post 
a wlasnie ,a moze ktos mi powie czy outlook ma jakas blokade ktora sobie moglam ustawic niechcacy - mam ustawione 3 konta moje, jedno glowne, od internetowego providera, a dwa zwykle darmowe i o ile dostawac moge na wszystkie to wysylac tylko z tego glownego moge. i nie wiem czemu? bo dzialalo dzialalo i nagle przestalo!!!

_________________
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
"zycie jest za krotkie by zyc byle jak..."
* * *
"Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/


pt cze 29, 2007 7:44 pm
Wyświetl profil WWW
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:24 pm
Posty: 1028
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Pumex pisze:
Hm, jestem we wsi i nie mam OE, ale sprawdzalas, czy w narzędzia->konta te grupy są dodane?

Są.
Nawet sobie dodałam inny serwer, bo myślałam, że to może akurat ten jeden się sypnął, ale nie, inne też nie działają...
Nie widzą żadnych grup.
W ustawieniach wszystko wygląda w porządku i dlatego nic nie rozumiem...

_________________
Karolcia

Świat jest wielki a ja malutka...


pt cze 29, 2007 11:55 pm
Wyświetl profil
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:36 pm
Posty: 2021
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Hm. Może spróbuj odnistalować i zanstalować OE? (Panel sterowania->Dodaj usuń origramy->DOdaj/usun skladniki systemu Windows) Będziesz potrzebowała płytki z Windowsem.

_________________
Obrazek


sob cze 30, 2007 8:15 am
Wyświetl profil WWW
Szajkowiec
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:24 pm
Posty: 1028
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Strasznie dużo zabawy, ale jak się nie naprawi samo (bo z komputerem, to różnie bywa...) do mojego wyjazdu, to pewnie tak zrobię po powrocie.

Dzięki za radę.

_________________
Karolcia

Świat jest wielki a ja malutka...


sob cze 30, 2007 10:28 am
Wyświetl profil
Bezlitosny admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm
Posty: 9160
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
serdunio pisze:
czy outlook ma jakas blokade ktora sobie moglam ustawic niechcacy

może to na samych kontach coś wprowadzono co wymaga korekty w programie pocztowym.

_________________
"If you can't say anything nice about somebody, don't say anything," Obrazek


sob cze 30, 2007 2:35 pm
Wyświetl profil
Post 
Sobie podciągnę, choć wątek ma już rok.

Jak trzeba pomocy w kwestiach komputerowych, to służę.

BTW - powyższy problem to wprowadzenie dodatkowego zabezpieczenia, każde konto na stronie www ma instrukcję, jak to zabezpieczenie ustawić w różnych klientach poczty.


sob lip 05, 2008 6:36 pm
Szajkowiec

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:28 pm
Posty: 7560
Post 
Kai, to ja tez potrzebuje pomocy, prosze!
Jakis czas temu wysiadla mi plyta glowna. W serwisie mi jej nie mogli wymienic, bo juz takiej nie mieli (komputer lekko ponad 2 lata). Naszukalam sie jej jak nie powiem co, w koncu dostalam podobna. W serwisie zamontowali no i dziala, ale nie ma dzwieku. Karta muzyczna jest zintegrowana na niej. Sterowniki z plyty sie poinstalowaly, a komputer nie wydaje zadnego dziweku. Co prawda podczas podlaczania kabelkow przez chwile gral - bylo chyba jakies zwarcie czy cos, w serwisie nie odgieli mi plytki od wejscia na kabel sieciowy i jak cisnelam go na sile, to z przerwami leciala muzyka. Ale teraz, kiedy juz wszystko pieknie podlaczone, podociskane, komputer milczy jak zaklety. :(
Klopot to dla mnie wielki, bo plyta zadka jest bardzo i nigdzie nie mozna jej dostac, a w dodatku nie lubie odlaczac tego calego balaganu z plyty i wrzucac go tam z powrotem, ze juz nie wspomne o braku komputera. :/

_________________
"Tread softly... because you tread on my dreams."


sob lip 05, 2008 7:23 pm
Wyświetl profil
Post 
A co powiesz na niezbyt drogą kartę muzyczną? Integry mają to do siebie, że bardzo łatwo się im ubijają złącza i tracą kontakt, co zapewne zdarzyło się też Tobie. Czysto mechaniczne uszkodzenie.

A co to za płyta, podaj mi dokładne dane, może akurat taką sprawną mam w biurku? :> Albo któryś z moich kolegów.

Skoro jednak to taka nowa sprawa (2 lata) to serwis pogrywa. Ja do swojego (7 lat) jeszcze bym dostała.

Podaj typ i zobaczymy, co się da zrobić :)


sob lip 05, 2008 7:29 pm
Szajkowiec

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:28 pm
Posty: 7560
Post 
Dumam nad ta muzyczna solo, ale zobacze jeszcze, bo moze da sie wymienic ta plyte na inna taka sama (kupilam na gwarancji od prywatnej osoby).
Idealnie byloby jednak, gdyby mozna bylo gdzies stuknac i zaczelaby grac. ;-)

Plyta oryginalnie byla Gigabyte K8NE, obecnie jest Asus K8V-XE PCI-E (s754)

_________________
"Tread softly... because you tread on my dreams."


sob lip 05, 2008 7:37 pm
Wyświetl profil
Post 
Wiesz co, Młody właśnie przekopuje regał w poszukiwaniu mojej zapasowej. Gigabyte właśnie, ale nie pamiętam typu, socket się zgadza.

Stuknięcie to tylko na zasadzie "położenia rąk" ;) znaczy trzeba kompa wziąć na kolanka i połaskotać. Na odległość mogę zaproponować jedynie poruszanie złączami.


sob lip 05, 2008 7:49 pm
Szajkowiec

Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:28 pm
Posty: 7560
Post 
W zasadzie nic nie zrobilam. Odlaczylam karte muzyczna w systemie, a potem przeszukalam komputer w poszukiwaniu nowych urzadzen. W miedzyczasie wlaczylam glosnik. Uslyszalam plum. A potem wlaczylam muzyke i... uslyszalam ja! :mrgreen:

_________________
"Tread softly... because you tread on my dreams."


pn lip 07, 2008 8:11 pm
Wyświetl profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF. sem pozycjonowanie stron seo phpbb3 styles