Krokodyl z kraju Karoliny
Autor |
Wiadomość |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:29 pm Posty: 3238 Lokalizacja: Gdańsk
|
ale otruć tez mógł ja niedokładnie i jeszcze by dychała
pt mar 02, 2007 2:31 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
Trucizna też dobra, ale trzeba ją nakarmić ofiarę, a Alicja piła ciągle te ziółka na uspokojnie, morderca dołożył do tego jakiś środek nasenny /w kawie chyba był/, taką śpiącą osobę chyba najłatwiej czymś dziabnąć. A poza tym trucizny akurat nie miał, a o jakiś nóż zawsze łatwiej.
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
pt mar 02, 2007 5:17 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Finetka pisze: A poza tym trucizny akurat nie miał, a o jakiś nóż zawsze łatwiej.
zwłaszcza prosto przywieziony z Danii 
|
sob mar 03, 2007 9:30 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
Czytam akurat Krokodyla. Szczególnie uważnie przeczytałam fragment z zamachem na życie Alicji.
Z rozważań Joanny wynotowałam sobie taki fragmencik:
Cytuj: ...mordercy zależało na tym, żeby Alicja zasnęła po jego wyjściu. To znaczy, jasne zależało mu na tym, ponieważ zamierzał wrócić, żeby ją zabić, ale mógł to przecież zrobić od razu. A nie zrobił. Dlaczego? Pozostawił ją w pełni świadomości, pozwolił jej wykonać mnóstwo rzeczy... Ach, oczywiście! Chodziło mu właśnie o to, co zrobi, zaniepokojona przez niego! Chciał się czegoś tą droga dowiedzieć!... /strony 41-42 wydanie I 1969/
A co do dziabania nożem /jakimkolwiek/, wiadomo, że to dość cichy sposób przeniesienia kogoś na tamten świat, no można jeszcze kogoś dusić, ale po co zostawiać dodatkowe ślady.
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
ndz gru 02, 2007 3:48 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: pt lis 09, 2007 5:09 pm Posty: 4045 Lokalizacja: lublin
|
A ja szczerze mówiąc kiedy przeczytałam,że Alicja została zamordowana byłam tak przerażona i załamana,że całkiem wyleciało mi z głowy to,że ma serce w ciut innym miejscu.A co do zostawienia Jej w pełnej świadomości to może liczył,że jakoś zdradzi gdzie ukryła karteczkę.
_________________ -To już nie chcesz rozbebeszać worków?-wyzłośliwiła się słodko Alicja.
|
sob gru 29, 2007 1:33 am |
|
 |
Kudia
|
Też byłam przerażona! Myślałam, że Alicji już nigdy nie będzie w żadnej książce (jak czytałam "Krokodyla...", to jeszcze nie znałam tych następnych), a to by było okropne!
(Tak nawiasem mówiąc, to trochę mi głupio, że się Wam tutaj tak wtrącam, bo wygląda na to, że już się wszyscy na tym forum znacie, a ja taka nowa jestem...)
|
sob gru 29, 2007 8:06 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Kudia pisze: (Tak nawiasem mówiąc, to trochę mi głupio, że się Wam tutaj tak wtrącam, bo wygląda na to, że już się wszyscy na tym forum znacie, a ja taka nowa jestem...)
Szoruj do Ksiegisie przywitac i tez juz nie bedziesz nowa! 
_________________ "Tread softly... because you tread on my dreams."
|
sob gru 29, 2007 8:37 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
Kudia pisze: że się Wam tutaj tak wtrącam
jak sie zarejestrowalas na forum to nie Wam sie wtracam tylko Nam 
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
sob gru 29, 2007 11:22 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: ndz paź 08, 2006 5:13 pm Posty: 10649 Lokalizacja: Chrzanów
|
|
ndz gru 30, 2007 7:54 am |
|
 |
Szajkowiec
|
Kudia pisze: że się Wam tutaj tak wtrącam
"My" się powtrącamy, "Wy" się powtrącacie i wyjdzie fajniutki temacik. 
|
ndz gru 30, 2007 3:05 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
|
mama649 pisze: A ja szczerze mówiąc kiedy przeczytałam,że Alicja została zamordowana byłam tak przerażona i załamana, Kudia pisze: Też byłam przerażona! Myślałam, że Alicji już nigdy nie będzie w żadnej książce (jak czytałam "Krokodyla...", to jeszcze nie znałam tych następnych), a to by było okropne!
To ja miałam lepiej, bo Krokodyl trafił do mnie później. 
|
ndz gru 30, 2007 3:29 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: pt lis 09, 2007 5:09 pm Posty: 4045 Lokalizacja: lublin
|
_________________ -To już nie chcesz rozbebeszać worków?-wyzłośliwiła się słodko Alicja.
|
pn gru 31, 2007 1:50 am |
|
 |
marga
|
mama649 pisze: A ja szczerze mówiąc kiedy przeczytałam,że Alicja została zamordowana byłam tak przerażona i załamana,że całkiem wyleciało mi z głowy to,że ma serce w ciut innym miejscu.A co do zostawienia Jej w pełnej świadomości to może liczył,że jakoś zdradzi gdzie ukryła karteczkę.
mialam dokladnie to samo 
|
pn gru 31, 2007 5:21 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
marga pisze: mialam dokladnie to samo
ja tez...
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
pn gru 31, 2007 6:31 pm |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
hehe, ja też
Chociaż chyba bardziej mi przykro było, jak Arthur Conan Doyle utukł Sherlocka Holmesa. Na szczęście potem go ożywił
o Holmesie i innych detektywach dyskutujemy dalej tutaj Finetka KLIK
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
pn gru 31, 2007 6:33 pm |
|
|