Autor |
Wiadomość |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:30 pm Posty: 7095 Lokalizacja: Oleśnica
|
 Porwanie
Martusia jako Messalina dzwoniaca do "Grobu agamemnona" 
_________________ Co zrobiłaś, żeby było inaczej?? http://www.postcrossing.com pocztówki otrzymane
|
pt paź 02, 2009 7:46 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
 Re: Porwanie
W końcu dorwałam się do Bluszcza, Przeczytałam fragment Porwania i nie mogę doczekać się reszty.
|
wt paź 06, 2009 8:28 am |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
"Porwanie”, to nowa książka Joanny Chmielewskiej, która nakładem wydawnictwa Klin 19 października ukaże się na rynku księgarskim. Firma Księgarska Jacek Olesiejuk została jej wyłącznym dystrybutorem.  link do dystrybutora: http://www.olesiejuk.pl/Cytuj: W sielską atmosferę popołudniowego brydża wdziera się umundurowana jednostka policyjna, szukając ofiary kolejnego porwania. I dom pisarki Joanny Chmielewskiej staje na głowie.
Kogo tym razem porwano i pozbawiono fragmentu ucha? Dzielna szajka rodzinno-przyjacielska tropi mafię kulturalnych i nieco mniej kulturalnych porywaczy, a pomaga jej wścibska od zawsze nastolatka, pękająca od plotek krawcowa, krakowski artysta plastyk i – prywatnie – przedstawiciele wymiaru sprawiedliwości. Do tego wszystkiego dochodzą porządne zawirowania uczuciowe. Za zdolnym palantem, który niczego nie kończy, lata taka jedna, może i druga. Za taką jedną lata następny, który nawet zdrową nerkę mógłby poświęcić w imię miłości. A Laskowska ma krótkie nóżki… Detektywi Joanny Chmielewskiej, popijając skomplikowane mieszaniny trunków rozwiązujące języki i żywiąc się oryginalnymi potrawami z odgrzewanymi mielonymi na czele, odkryją szokującą prawdę…
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
czw paź 08, 2009 2:55 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
matko jedyna kochana zeby te gamonie tutejsze sprowadzily w miare szybko...
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
czw paź 08, 2009 3:39 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: wt lis 25, 2008 3:01 pm Posty: 13915 Lokalizacja: Warszawa
|
To męcz ich.
|
czw paź 08, 2009 4:03 pm |
|
 |
Grupa trzymająca władzę
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:42 pm Posty: 24905 Lokalizacja: Za Wielka Woda
|
ech no mecze mecze ale lichowie gdzie oni sie zaopatruja? do tej pory nie bylo problemow z ksiazkami JCh, jak bedzie tym razem to zobaczymy, ale juz sie boje 
_________________ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "zycie jest za krotkie by zyc byle jak..." * * * "Love is better than anger. Hope is better than fear. Optimism is better than despair. So let us be loving, hopeful and optimistic. And we’ll change the world."/Jack Layton/
|
czw paź 08, 2009 4:23 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Jak ogolne wrazenia z 'Porwania'? Warto, nie warto, gorsza niz stare czy mozna sie pozytywnie zaskoczyc..?
_________________ "Tread softly... because you tread on my dreams."
|
pn paź 19, 2009 9:45 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:35 pm Posty: 19423 Lokalizacja: MUC
|
no uchylcie rabka tajemnicy...
_________________ Swiatem rzadza 3 zywioly: Ogien, woda i... kobieta.
|
wt paź 20, 2009 8:44 am |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
jak dla mnie: 1) wciąga 2) ma pewne takie "smaczki" 3) nadużywanie zdrobnień (nienawidzę nadużywania zdrobnień) no i dopiero jestem po 100 stronach, więc do końca się nie wypowiem  Ale wydaje mi się, że warto
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
wt paź 20, 2009 9:08 am |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: czw sie 24, 2006 11:00 pm Posty: 16391 Lokalizacja: okolice Łodzi
|
a, jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba - zrzucam to na wydawnictwo - nie zaczyna się nowej książki od samej góry strony. Pierwsza strona powinna być jakoś odznaczona - choćby przesunięciem w dół w okolice połowy
_________________ Gdyby nie internet, nie wiedzialbym ze na swiecie jest tylu idiotow. [S. Lem]
|
wt paź 20, 2009 10:15 am |
|
 |
Bezlitosny admin
Rejestracja: sob sie 26, 2006 2:51 pm Posty: 9160 Lokalizacja: Gdańsk
|
Mnie też ta góra strony zaskoczyła. A sama ksiązka jest ciekawa, wciąga, polecam. 
_________________ "If you can't say anything nice about somebody, don't say anything,"
|
wt paź 20, 2009 2:40 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: sob sie 26, 2006 3:34 pm Posty: 4007 Lokalizacja: Żnin
|
to ja się za nią zabieram
_________________ "To żaden cud, że śpiewam i gram, to muzyka, którą w sobie mam.
Nogą o bruk i palcami o blat, wystukuję głośno każdy takt..."
|
wt paź 20, 2009 4:40 pm |
|
 |
Szajkowiec
Rejestracja: ndz kwie 29, 2007 5:56 pm Posty: 15495 Lokalizacja: Wielkopolska
|
byle do piatku...
_________________ Abonent niedostępny być może do odwołania.
|
wt paź 20, 2009 5:50 pm |
|
 |
Szajkowiec
|
Dzieki za opinie. To moze ja sobie tez na weekend kupie. 
_________________ "Tread softly... because you tread on my dreams."
|
wt paź 20, 2009 9:10 pm |
|
 |
pltm71
|
A, ja jestem trochę rozczarowana...do wcześniejszych się nie umywa, niestety...Ale i tak podziwiam, że Pani Joanna dalej pisze, a jak ktoś mnie zapyta o najlepsze książki jakie przeczytałam to odpowedz iest jedna:Chmielewska pozdrawiam i życze przyjemnej lektury
|
śr paź 21, 2009 10:43 pm |
|
|